Rady kamiónov vo Vyšnom Komárniku sa vytratili,o ticketing záujem nie je

12.01.2010 Svidník

Vyšný Komárnik 12. januára (TASR) – Rady kamiónov, ktoré prvé dni po novom roku čakali na poľsko-slovenskej hranici vo Vyšnom Komárniku na registráciu do systému elektronického mýta, sa vytratili.
Posledný väčší nápor tu registrovali ešte v pondelok (11.1. ) predpoludním. Dnes na poľskej strane stálo už iba niekoľko vozidiel a časť z nich vodiči odstavili aj na susednom súkromnom parkovisku.
Kým v prvých dňoch po zavedení mýta vo Vyšnom Komárniku museli vybaviť denne niekoľko stoviek registrácií, dnes ide o desiatky. Mediálna zástupkyňa prevádzkovateľa mýtneho systému spoločnosti SkyToll Lenka Lendacká pre TASR uviedla, že na hraničnom distribučnom mieste (HDM) vo Vyšnom Komárniku dnes do 10. hodiny vydali 65 ks palubných jednotiek.
\"Pokiaľ má vodič všetky potrebné doklady k registrácii, dokážu zamestnanci zákazníckych miest jedno vozidlo zaregistrovať v priebehu 10 až 15 min, \" dodala Lendacká.
\"Viem, že tu boli pred tým návaly ľudí, ale dnes to išlo rýchlo. Všetko trvalo asi štvrť hodiny. S vyplňovaním formulárov som nemal problém. To, čo mi nebolo jasné, mi vysvetlili pracovníci na registrácii, ktorí hovoria po poľsky, \" povedal pre TASR 30-ročný poľský vodič.
Paralelne s výberom mýta zaviedol od dnešného dňa prevádzkovateľ ako náhradný spôsob výpočtu mýta pre tranzitné úseky ciest aj tzv. ticketing. Ten bude na vybraných hraničných priechodoch dostupný do 31. marca tohto roka. Podľa vyjadrenia Lendackej o tento spôsob úhrady na HDM vo Vyšnom Komárniku do 14. hodiny nikto neprejavil záujem.
Problémy v predošlých dňoch spôsobovala aj skutočnosť, že v úseku cesty, ktorá prechádza štátnou hranicou, nie je povolené státie a preto vozidlá parkovali na poľskej strane. Rovnako urobili aj tí, ktorí nechceli platiť poplatok na priľahlom parkovisku. Takto však boli nútení niekedy prejsť k registračnému miestu asi pol kilometra
 

Vyberte región